luni, 14 februarie 2011

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut Bisericii Ruse sa ajute Statul in mentinerea relatiilor cu rusii din strainatate

 Medvedev in Biserica
Potrivit Interfax, preşedintele rus, Dimitri Medvedev, a solicitat ajutorul Bisericii Ruse în menţinerea legăturilor cu ruşii din străinătate.
El a declarat: "Biserica are o contribuţie importantă în unitatea milioanelor de oameni care sunt conectaţi cu lumea rusă, compatrioţi din străinătate, în principal în ţările CSI dar şi în alte părţi ale lumii".
    Aceste observaţii au fost făcute în cursul unei reuniuni între Preşedintele Medvedev şi episcopii adunaţi laolată cu ocazia Sinodului Patriarhiei Moscovei, din 4 februarie 2011, la Moscova.
   Preşedintele rus a mai recunoscut, de asemenea, "contribuţia Bisericii în formarea istorică a naţiunii ruse, în dezvoltarea culturii ruse şi în consolidarea valorilor etice şi spirituale ale societăţii ruseşti".
    În timpul întâlnirii, Preşedintele rus l-a decorat pe Patriarhul Chiril al Moscovei cu ordinul Alexander Nevkii pentru "meritul personal în păstrarea tradiţiilor culturale şi spirituale".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu