duminică, 13 februarie 2011

Conferinţă internaţională dedicată educaţiei, la Iaşi


Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu British Council România, a organizat pe 10 şi 11 februarie la Colegiul Naţional din Iaşi Conferinţa internaţională 'Strategii educaţionale de succes, informează „Ziarul Lumina”, Ediţia de Moldova. Abordări internaţionale: Scoţia, Statele Unite ale Americii şi Finlanda'.

În deschidere, pr. lect. dr. Dan Sandu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă 'Dumitru Stăniloae' a Universităţii 'Al. I. Cuza' din Iaşi a transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ca delegat al acestuia, în care a evidenţiat importanţa întâlnirii şi a temelor abordate.

'Educaţia îşi propune desăvârşirea personalităţii umane. Aceasta însă nu se poate realiza decât printr-o continuă (auto)formare a celui educat, dar şi a celui care educă. Nu suntem depozitarii cunoaşterii absolute şi, de aceea, în virtutea acestei paradigme, profesorul/mentorul, format el însuşi pentru a forma, trebuie să fie într-o permanentă evoluţie profesională. Formarea profesională continuă este, mai apoi, şi acumulare şi restructurare-reorganizare a conţinuturilor şi învăţare şi dezvăţare. Este absolut necesară, ea completând formarea iniţială şi resemnificând-o, acolo unde este cazul', a spus lect. dr. Bogdan Neculau de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii 'Al. I. Cuza' (UAIC) din Iaşi şi inspector management educaţional al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu